Cate mese ar trebui sa avem zilnic?

Cred ca, daca incercam sa cautam pe internet raspunsul la aceasta intrebare, vom gasi sute, poate chiar mii de articole in care diversi specialist in nutritie ne vor recomanda sa avem 3 mese si 2 gustari si care vor spune ca micul dejun este principal masa a zilei.

Desi sunt una dintre persoanele careia i se potriveste acest program de mese, lucrul cu oamenii mi-a aratat ca nu exista ceva general aplicabil si ca programul de mese trebuie personalizat rutinei si obiceiurilor fiecaruia.

Unii oameni aleg sa manance micul dejun in drum spre birou sau chiar mai tarziu, unii nu au nevoie deloc de gustari, in timp ce altii solicita mai mult de 2 gustari pe parcursul zilei.

Oricare ar fi varianta aleasa, atata vreme cat aportul de nutrienti este acelasi, indiferent in cate mese este impartit, este ok. Daca, insa, varianta de mese aleasa ne stimuleaza sa consumam o cantitate de alimente mai mare decat am avea nevoie, atunci este o problema. De asemenea, conteaza si ceea ce alegem sa mancam.

Oricum am alege sa ne distribuim mesele pe parcursul zilei, trebuie sa tinem cont ca o singura masa intr-o zi nu poate reprezenta o alimentative sanatoasa, iar de slabit, nici atat.