Cum să mâncăm mai multe legume?

Oamenii cu care lucrez vin adesea cu întrebarea: cum pot face să mănânc mai multe legume într-un mod plăcut, fără să simt că repet aceleași garnituri și salate?

Deși știm că trebuie să avem la mesele principale (sau macar la prânz și cină) legume incluse, nu toți suntem suficient de creativi cât să diversificăm și modul de preparare al acestora, și astfel ajungem să renunțăm la unele legume, pe motiv că ne-am săturat de cele câteva moduri de preparare a acestora.

Vin astazi catre voi cu cateva sugestii si moduri simple de a integra legumele in rutina alimentara:

Atunci cand gatiti legume, adaugati si o cantitate rezonabila de grasimi sanatoase, care pot transforma orice garnitura fada intr-una delicioasa

De exemplu, nimeni nu cred ca agreaza o garniture de conopida gatita la aburi (poate doar bebelusii), insa gatita la tigaie (dupa fierbere) cu putin unt, parmesan si usturoi, se transforma intr-o mancare absolut delicioasa.

Incercati sa va faceti cumparaturile de legume la piata sau la micii fermieri din proximitate, ori de cate ori aveti ocazia

Este un lucru binecunoscut ca, atat fructele, cat si legumele de supermarket sunt de cele mai multe ori de import, iar cele autohtone, mai ales in sezon, sunt mult mai savuroase. Asta nu inseamna ca la piata nu gasim mare parte din produse de import, comercializate de intermediari si nu de producatori, dar cu putin noroc si atentie, putem cumpara produse autohtone de calitate.

Cautati sa pregatiti retete diversificate de salate

Daca v-ati propus sa mancati aceeasi salata verde la fiecare masa, entuziasmul va scadea destul de rapid. Daca, insa, ne luam putin timp si cautam pe bloguri, vom gasi o varietate de combinatii de legume crude, chiar sis alate calde de legume gatite, care ne vor surprinde papilele gustative. Eu prefer blogurile de retete in limba engleza, unde gasesc combinatii creative si savuroase. Va las si voua cateva din sursele mele: https://cleanfoodcrush.com/ si https://cafedelites.com/ .

Includeti si legume in smoothie-urile de fructi consumate

Chiar daca nu fac parte din rutina voastra uzuala, din cand in cand incercati sa consumati smothies de fructi si legume proaspete sau congelate (in special frunze verzi). Dimineata, pe stomacul gol, au efect tonic.

Pregatiti din timp legume, pentru a le avea la indemana la momentul prepararii mesei

Ideal ar fi sa aveti deja legumele spalate si portionate in frigider/congelator, gata de folosire la momentul cand va apucati de gatit.

Si daca totusi nu aveti timp sau rabdare sa organizati sis a cautati retete, va stau oricand la dispozitie cu sfaturi. Weekend cu soare sa aveti!