Importanța mindsetului în procesul de slăbire

În ultimii ani, lucrând cu multe persoane care aveau ca scop sa slăbească, am observat că cei care au avut un parcurs mai facil și au reușit cu mai multa ușurință să slăbească sănătos au avut în comun următoarele:

Au știut foarte clar unde își doresc să ajungă, și-au definit ținta cu obiectivitate

Este complet nerealist să ne dorim sau să credem că putem ajunge într-un timp foarte scurt să slăbim sănătos.

Slăbit sănătos

Un număr mare de kilograme s-au acumulat în timp, nu ne-am trezit cu ele peste noapte. Similar, este uneori utopic să ne dorim să ajungem la dimensiunile unui fotomodel. Aceasta este altă discuție. Pe canalele media este idealizat conceptul de frumusețe absolută, cu impact preponderent în rândul adolescentelor și tinerelor femei. Astfel, exista riscul ca stima de sine să scadă dramatic.

Au conștientizat provocările, barierele mentale și fizice și au lucrat permanent la ele

Aud des: nu lucrez suficient de mult, nu sunt determinat, nu am voință, nu reușesc să slăbesc. Acestea, dar și altele sunt piedici în procesul de normalizare a alimentației. Ne subminează relația cu noi înșine și ne împiedică să câștigăm lupta cu kilogramele in plus.

Din momentul conștientizării acestor provocări, avem la îndemână unelte să le depășim. Practica regulată de meditație și mindfulness are un puternic impact pentru trup și suflet. Capacitatea de a vedea progresul, oricât de mic și de a nu renunța la cea mai neînsemnată abatere. În plus, colaborarea cu un #nutriționist care să înțeleagă nevoile și obiceiurile noastre alimentare este esențială. 

Slăbit Sănătos - Importanța mindsetului în procesul de slăbire

Planul alimentar personalizat facilitează un proces sănătos de slăbire și atingerea cu mai mare ușurință a obiectivelor personale.

Slăbitul sănătos, ca proces și determinare

Au pus focusul pe parcurs, nu pe scopul final

Când avem în minte un obiectiv, tindem să ne axăm pe ținta finală. Astfel, pierdem din vedere drumul până acolo. Procesul este mult mai facil atunci când învățăm să ne bucurăm de drum. Să punem mici obiective pe parcurs, să conștientizăm când le atingem și să ne bucurăm de fiecare mica reușită.

Nu s-au descurajat de piedicile întâlnite în proces    

Cum în viața de zi cu zi, avem permanent provocări. Sunt momente când nu putem să fim așa cum ne-am propus. În zilele de naștere, sărbători, nopți nedormite, când nu putem urma planul alimentar propus, este bine să nu ne criticăm. Trebuie să acceptăm că suntem oameni, iar a doua zi să o luăm de la capăt. Dacă, dimpotrivă, pornim la drum cu mentalitatea de totul sau nimic, șansele de a ne atinge targetul scad, în cazul nostru, să avem un slăbit sănătos.

Pentru că sportul și alimentația funcționează cel mai bine împreună, vă inventăm să aruncați o privire și la Barre Fitness Altitude (link aici)

Solicită acum un Plan Alimentar Personalizat

Abonează-te la newsletter-ul nostru!