Am primit recent un email care imi calcula greutatea ideala in functie de mai multi parametrii (inaltime, varsta, mod de viata, numar de nasteri, etc) si prin mai multi algoritmi.
Care este, de fapt, greutatea ideala? Nu cred ca poate fi determinata printr-o formula de calcul si nici stabilita rigid ca fiind 10-15-20 unitati sub inaltime (de ex., o persoana de 165 cm ar „trebui”sa cantareasca 50-55 kg).
Cred ca greutatea ideala este un miraj care nu face decat sa ne intretina nemultumirile. Suntem la greutatea ideala atunci cand ne place ceea ce vedem in oglinda, cand hainele ne vin bine si cand ne-o putem mentine fara restrictii alimentare care pot determina dezechilibre sau ne pun sanatatea in pericol.
Care este greutatea voastra ideala si cand ati fost in acel punct ultima oara?
4 răspunsuri la “Despre greutatea ideala”
As vrea sa te intreb ce parere ai in legatura cu greutatea ideala a unei persoane care are 1,87 m si 98 kg in prezent. Cu alte cuvinte, este supraponderala. Ma gandesc ca un 87 de kg maxim ar putea fi incadrat la ”greutate ideala”, numai ca eu am o constitutie atletica si cred ca daca as da jos cele 11 kg as arata prea slab. Acum nu par deloc gras, numai ca am ceva strat adipos in zona abdomenului si a soldurilor, dar nimic de speriat. Ar fi ok sa slabesc 11 kg, sau mai putin? Mersi,!
Cum ziceam si in articol, greutatea ideala e greu de determinat, fiind o notiune foarte subiectiva. O persoana care se antreneaza frecvent si are masa musculara arata mult mai bine si poate fi considerata la greutatea ideala, in comparatie cu o persoana sedentara, dar cu aceeasi inaltime si greutate.
Si ca sa iti raspund la intrebare, cred ca ar trebui sa incerci sa dai cateva kilograme jos, sa zicem 5-6, sa se duca si din stratul adipos de care vorbesti, apoi reevaluezi daca esti multumit de cum arati si daca mai ai nevoie sa slabesti sau nu.
Mersi mult pentru raspuns. Voi incerca prin dieta sa reduc din stratul adipos, probabil ca renuntarea la zahar, paine si sucurile carbogazoase ma va ajuta sa slabesc cumva pentru ca prin jogging nu am rezultate aproape deloc.
Sportul este de mare ajutor, dar fara o alimentatie adecvata, progresele sunt minore. Mare parte din cum aratam se datoreaza alimentatiei. Succes!